Taiteilija

Olen opiskellut monipuolisesti taidetta Limingan Taidekoulussa ja sen jälkeen öljyvärimaalausta Venäjän Taideakatemiassa Pietarissa. Olen ollut myös Repin-instituutin maalauskursseilla Kotkassa. Olen pitänyt useita omia näyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja Pietarissa. Saarijärven museossa ollutta näyttelyäni varten, työskentelyyn ja näyttelyn valmisteluun sain residenssin Heralan taiteilijakodista.

Teoksiani on hankittu yksityisiin, yritysten ja säätiöiden kokoelmiin, mm. Mannilan taidesäätiön ja Beda, Katri ja Aune Heralan taidesäätiön kokoelmiin. Kyseiset säätiöt ovat tukeneet minua myös apurahoilla. Olen maalannut julkisen muotokuvan Lauri Väisäsestä, koulun perustajasta, Kilpisen koululle Jyväskylään. Muita julkisia muotokuvia on Reijo Pesosen muotokuva Omatoimi- talossa Saarijärvellä, ja kapellimestari, orkesterinjohtaja Riku Niemen muotokuva. Maalaustilanani on entiseen navettaan tehty valoisa ateljee Saarijärvellä.


Naistaiteilijat ovat kaikkina aikoina jättäneet selvän jälkensä suomalaiseen realismiin. Muistamme Suomen maalaustaiteen kulta-ajalta kuuluisia nimiä, kuten Helene Schjerfbeck, Maria Wiik ja Ellen Thesleff. Kaisa Ilola jatkaa taiteen naisnäkökulmaa, mutta pyrkii löytämään siinä oman tyylinsä, omat kasvonsa. Hänellä ei ole yhtään väärää nuottia; jokainen siveltimen veto nousee sielun syvyyksistä.

Hänellä ei ole yhtään väärää nuottia; jokainen siveltimen veto nousee sielun syvyyksistä.


-Anna Denderina

Taiteilija, Venäjän taideakatemian vanhempi opettaja, Pietari

Anna Denderina

 

Comments are closed.